Prepare all ingredients. Wash chicken eggs using baking soda. Set the oven to preheat to 180 C.
Подготовьте все ингредиенты. С помощью соды помойте куриные яйца. Поставьте духовку на разогрев до 180 С.
Take a bowl and crack one chicken egg into it. Add half the softened butter. Beat until smooth.
Возьмите миску и разбейте в нее одно куриное яйцо. Добавьте половину размягченного сливочного масла. Взбейте до получение однородной массы.
Place half the sugar in a saucepan and melt it over medium heat. The sugar should become dark and liquid.
В кастрюлю положите половину сахара и растопите его на среднем огне. Сахар должен стать темным и жидким.
Add cinnamon to the pan and pour boiling water into it.
Добавьте в кастрюлю корицу и влейте в нее кипящую воду.
In a saucepan, combine the melted sugar with cinnamon, the egg mixture and some of the flour.
В кастрюле соедините топленый сахар с корицей, яичную смесь и часть муки.
Add the remaining sugar and half the flour to the pan until completely dissolved. Do this slowly so that there are no lumps. Mix well and add baking powder, soda, citric acid. After this, add the rest of the flour. Don't forget to stir periodically.
Добавьте в кастрюлю оставшийся сахар до полного растворения и половину муки. Делайте это медленно, чтобы не было комочков. Хорошо перемешайте и добавьте разрыхлитель, соду, лимонную кислоту. После этого добавьте остаток муки. Не забывайте периодически помешивать.
Form the dough into a ball.
Сформируйте шарик из теста.
Divide the dough ball into eight equal pieces. Take a baking tray and place baking paper on it. Place the finished dough circles on the parchment, which will soon become delicious homemade gingerbread cookies!
Разделите шарик теста на восемь одинаковых частей. Возьмите противень, выложите на него бумагу для выпечки. На пергамент выложите готовые кружочки из теста, которые вскоре станут вкусными домашними пряниками!
Place the baking sheet in an oven preheated to 180 degrees for 15-20 minutes. At first the gingerbread will be very soft, like a cookie. As they cool, the gingerbread cookies will harden.
Поставьте противень в разогретую до 180 градусов духовку на 15-20 минут. Сначала пряники будут очень мягкими, будто печенье. По мере остывания пряники будут твердеть.
To give sour cream gingerbread a more appetizing look and make them even tastier, brush them with pre-prepared icing based on powdered sugar.
Чтобы придать пряникам на сметане более аппетитный вид и сделать их еще вкуснее, смажьте их заранее подготовленной глазурью на основе сахарной пудры.
Place the gingerbread on a beautiful plate. Before serving gingerbread cookies with sour cream, make a delicious glaze for gingerbread cookies with powdered sugar! Decorate gingerbread cookies with it. Using icing on gingerbread cookies, you can draw any design. Add confectionery sprinkles. The children will be delighted, and the tea party will be wonderful!
Выложите пряники на красивую тарелку. Перед тем как подавать пряники на сметане к столу, сделайте вкусную глазурь для пряников на сахарной пудре! Украсьте ею пряники. С помощью глазури на пряниках можно нарисовать любой рисунок. Добавьте кондитерскую посыпку. Дети будут в восторге, а чаепитие пройдет замечательно!