Rinse the chicken fillet with cold water and pat dry with a paper towel. Prepare the remaining ingredients. You can use any chips for breading: potato or corn; it is best to use ones with a neutral taste.
Ополосните куриное филе холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Подготовьте остальные ингредиенты. Чипсы для панировки вы можете взять любые: картофельные или кукурузные, лучше всего использовать с нейтральным вкусом.
Cut the chicken into small flat pieces 1-1.5 cm thick.
Нарежьте курицу небольшими плоскими кусочками толщиной 1-1,5 см.
Salt and pepper the chicken to taste.
Посолите и поперчите курицу по вкусу.
Dredge chicken pieces in flour.
Обваляйте кусочки курицы в муке.
Grind the chips in a blender until crumbly. If you don’t have a blender, you can crush the chips with a masher, or mash them well with your hands right in the bag.
Измельчите чипсы в блендере до состояния крошки. Если у вас нет блендера, то вы можете растолочь чипсы толкушкой, либо хорошо помять их руками прямо в пакете.
Whisk the chicken egg in a bowl.
В миске взболтайте куриное яйцо.
Dip the chicken pieces in the egg and then roll in the crushed chips.
Обмакните кусочки курицы в яйцо, а затем обваляйте в измельченных чипсах.
In a small saucepan, heat the vegetable oil to 180-190 °C. Deep fry the nuggets for 5 minutes.
В небольшом ковшике разогрейте растительное масло до 180-190 °С. Обжарьте наггетсы во фритюре в течение 5 минут.
Place fried nuggets on paper towels to remove excess oil.
Обжаренные наггетсы выложите на бумажные полотенца, чтобы удалить излишки масла.
Nuggets in chips are ready. Bon appetit!
Наггетсы в чипсах готовы. Приятного аппетита!