Thaw the puff pastry. Peel the onions, rinse and dry the dill. Separate the egg yolks from the whites. Preheat the oven to 180°C.
Разморозьте слоеное тесто. Очистите репчатый лук, ополосните и просушите укроп. Отделите яичные желтки от белков. Разогрейте духовку до 180 °С.
Cut the onion into thin half rings.
Нарежьте репчатый лук тонкими полукольцами.
Cut the oyster mushrooms into small pieces or tear them into strips with your hands.
Вешенки нарежьте небольшими кусочками либо порвите руками на полоски.
Finely chop the dill.
Укроп мелко порубите.
Heat vegetable oil in a frying pan. Fry the onions over medium heat for 5 minutes until golden brown.
Разогрейте растительное масло в сковороде. Обжарьте репчатый лук на среднем огне в течение 5 минут до золотистого цвета.
Add the oyster mushrooms to the onions and fry everything together for another 5 minutes. Salt and pepper the onions and mushrooms.
Добавьте к луку вешенки и жарьте все вместе еще 5 минут. Посолите и поперчите лук и грибы.
Add sour cream to the mushrooms and stir.
Добавьте к грибам сметану и перемешайте.
Dust the table with flour and lay out one sheet of puff pastry. Roll it out a little to a thickness of 3-5 mm. Use a special mold to make shaped holes. This will make the pie more elegant. You don't have to make such holes, but simply pierce the pie with a fork in several places.
Посыпьте стол мукой и выложите один лист слоеного теста. Немного раскатайте его до толщины 3-5 мм. Специальной формочкой сделайте фигурные отверстия. Так пирог станет более нарядным. Вы можете не делать такие отверстия, а просто проколоть пирог вилкой в нескольких местах.
Line a baking sheet with parchment paper and grease with vegetable oil. Roll out the second sheet of puff pastry and place on parchment paper. Place fried mushrooms with onions, grated cheese and dill on top of the dough. Be sure to leave padding around the edges.
Застелите противень пергаментной бумагой и смажьте растительным маслом. Раскатайте второй лист слоеного теста и выложите на пергамент. Сверху на тесто выложите обжаренные грибы с луком, тертый сыр и укроп. Обязательно оставьте отступы по краям.
Cover the filling with the first sheet of puff pastry with shaped holes. Press the edges of the dough together around the entire perimeter of the pie. Brush the surface of the pie with egg yolk.
Накройте начинку первым листом слоеного теста с фигурными отверстиями. Прижмите края теста друг к другу по всему периметру пирога. Смажьте поверхность пирога яичным желтком.
Place the pie in the oven for 30-40 minutes at 180°C.
Отправьте пирог выпекаться в духовку на 30-40 минут при температуре 180 °С.
Layered pie with mushrooms and cheese is ready. Bon appetit!
Слоеный пирог с грибами и сыром готов. Приятного аппетита!