Measure out the required amount of ingredients. Preheat the oven to 190 degrees.
Отмерьте необходимое количество ингредиентов. Поставьте разогреваться духовку до 190 градусов.
Pour the brine into a deep bowl, add vegetable oil and sugar, stir until the sugar dissolves.
В глубокую миску вылейте рассол, добавьте растительное масло и сахар, перемешайте до растворения сахара.
Sift flour and soda into the brine.
К рассолу просейте муку и соду.
Knead the dough. Knead it until it stops sticking to your hands.
Замесите тесто. Месите его до тех пор, пока не перестанет липнуть к рукам.
Grease a baking sheet with vegetable oil. With wet hands, form lumps of dough in the form of gingerbread, place on a baking sheet and place in an oven preheated to 190 degrees. Bake for about 20 minutes until the gingerbread is lightly browned.
Противень смажьте растительным маслом. Мокрыми руками сформируйте комочки из теста в виде пряников, выложите на противень и отправьте в заранее разогретую до 190 градусов духовку. Выпекайте около 20 минут до легкого румянца пряников.
Remove the finished gingerbread cookies from the oven, let rest for a couple of minutes and transfer to a plate. Can be served with tea, bon appetit!
Готовые пряники достаньте из духовки, дайте отдохнуть пару минут и перекладывайте на блюдо. Можно подавать к чаю, приятного аппетита!