Prepare the necessary ingredients. Thaw the mussels in the refrigerator and rinse well with water to remove sand and shells, peel the onions. Rinse the lemon and parsley under running water.
Подготовьте необходимые ингредиенты. Мидии разморозьте в холодильнике и хорошо промойте водой от песка и ракушки, лук очистите от шелухи. Лимон и петрушку промойте под проточной водой.
Finely chop the onion.
Лук мелко порубите.
Finely chop the garlic.
Мелко порубите чеснок.
Finely chop the parsley.
Мелко порубите зелень петрушки.
Squeeze the juice of half a lemon into a small container.
Выдавите сок половины лимона в небольшую емкость.
Heat a frying pan with a little oil, add onion and garlic, fry until soft for 5-7 minutes, stirring occasionally.
Раскалите сковороду с небольшим количеством масла, выложите лук и чеснок, обжаривайте до мягкости в течение 5-7 минут, периодически перемешивая.
Add washed mussels to the onion. Add salt and pepper to taste, stir.
К луку добавьте промытые мидии. Посолите, поперчите по вкусу, перемешайте.
Add chopped parsley and lemon juice, stir, heat for 4-5 minutes and remove from heat. The dish is ready, you can serve it!
Добавьте порубленную петрушку и сок лимона, перемешайте, прогрейте в течение 4-5 минут и снимайте с огня. Блюдо готово, можно подавать к столу!