Prepare ingredients for squash caviar in the oven: Wash all vegetables and herbs. Peel the onions, garlic and carrots. Cut the carrots into thin slices, onions - randomly, pass the garlic through a press. Cut out the stalk of the sweet pepper and remove the seeds. Finely chop the dill.
Подготовьте продукты для кабачковой икры в духовке: Помойте все овощи и зелень. Репчатый лук, чеснок и морковь почистите. Морковь нарежьте тонкими кружочками, репчатый лук — произвольно, чеснок пропустите через пресс. У сладкого перца вырежьте плодоножку, удалите семена. Укроп мелко порубите.
Roast the vegetables in the oven. Place onions and carrots on the bottom of a deep baking sheet. Place zucchini on top. Pour in vegetable oil. Place whole peppers and tomatoes on top. Bake the vegetables in the oven at 180 degrees for 30-35 minutes. Remove the baking sheet with vegetables from the oven. Carefully move the peppers and tomatoes to the side.
Запеките овощи в духовке. Выложите лук и морковь на дно глубокого противня. Сверху выложите кабачки. Полейте растительным маслом. Сверху разместите целиком перец и помидоры. Запеките овощи в духовке при 180 градусах 30-35 минут. Противень с овощами достаньте из духовки. Перец и помидоры аккуратно сдвиньте в сторону.
Make squash caviar. Remove the baking sheet with vegetables from the oven.
Сделайте кабачковую икру. Достаньте противень с овощами из духовки.
Place the caviar into sterilized jars. Roll up the lids, turn the jars upside down, let them cool slowly under a blanket at room temperature, then refrigerate.
Разложите икру по стерилизованным банкам. Закатайте крышки, переверните банки крышками вниз, дайте медленно остыть под покрывалом при комнатной температуре, затем уберите в холод.
Serve squash caviar cooked in the oven with meat and fish dishes.
Подавайте кабачковую икру, приготовленную в духовке, к мясным и рыбным блюдам.