Prepare ingredients for eggplant caviar. Peel the eggplants, cut into cubes, place in a bowl, cover with salted water (1 tablespoon of salt per 1 liter of water) for 15 minutes. The brine should completely cover the eggplants. Peel and finely chop the onion and garlic. Grate the carrots on a coarse grater. Remove stems and seeds from sweet peppers. Cut into small cubes. Remove the skins from the tomatoes and cut into cubes. Tip: You can use tomato paste instead of tomatoes.
Подготовьте продукты для баклажанной икры. Снимите с баклажанов кожуру, нарежьте кубиками, выложите в миску, залейте подсоленной водой (на 1 л воды 1 ст. л. соли) на 15 минут. Рассол должен полностью покрыть баклажаны. Почистите и мелко нарежьте лук, чеснок. Морковь натрите на крупной терке. Сладкий перец очистите от плодоножек и семян. Нарежьте мелкими кубиками. Снимите с помидоров кожицу, нарежьте кубиками. Совет: Вместо помидоров можно использовать томатную пасту.
Prepare eggplant caviar in a slow cooker. Fry the onion in a multicooker in vegetable oil until transparent for 3-5 minutes in the “Frying” mode. Add carrots. Fry for another 5 minutes. Add pepper. Continue frying for another 5 minutes. Drain the water from the eggplants and place them in the slow cooker with the vegetables. Add tomatoes and garlic. Salt and pepper. Stir. Set the "Extinguishing" mode for 50 minutes.
Приготовьте икру из баклажанов в мультиварке. Обжарьте в мультиварке на растительном масле до прозрачного цвета лук 3-5 минут в режиме "Жарка". Добавьте морковь. Жарьте еще 5 минут. Добавьте перец. Продолжайте жарить еще 5 минут. С баклажанов слейте воду, выложите их к овощам в мультиварку. Добавьте помидоры и чеснок. Посолите, поперчите. Перемешайте. Выставите режим "Тушение" на 50 минут.
You can cook eggplant caviar in a slow cooker from frozen vegetables.
Готовить баклажанную икру в мультиварке можно из замороженных овощей.
Serve eggplant caviar warm or cold.
Икру из баклажанов подавайте к столу в теплом или холодном виде.