Wash the vegetables, peel the onions and garlic. Remove the stems from peppers and eggplants, peel the seeds and membranes from the peppers. Pour boiling water over the tomatoes and onions, peel the skins and cut into large pieces. Cut the onion into small cubes. Prepare jars and lids for preservation. Sterilize jars in advance. Boil the potatoes and prepare mashed potatoes, seasoning them with butter.
Помойте овощи, очистите лук и чеснок от кожуры. Удалите плодоножки у перца и баклажанов, очистите семена и перегородки у перца. Обдайте помидоры и лук кипятком, очистите от шкурки, порежьте крупными кусочками. Лук нарежьте мелкими кубиками.Подготовьте банки и крышки для консервации. Заранее простерилизуйте банки. Отварите картофель и приготовьте из него пюре, заправив его сливочным маслом.
Roast the eggplants and peppers. Preheat the oven to 200 degrees, bake the eggplants and whole peppers for 10-15 minutes, placing them on a baking sheet. Place the eggplants and peppers on a plate and let them cool.
Запеките баклажаны и перцы. Разогрейте духовку до 200 градусов, запеките баклажаны и перцы целиком 10-15 минут, положив их на противень. Выложите баклажаны и перец на тарелку, дайте им остыть.
Puree the vegetables. Peel the baked eggplants and peppers. Place in a blender container along with the garlic cloves and puree the vegetables.
Сделайте пюре из овощей. Очистите запеченные баклажаны и перец от кожицы. Положите в емкость блендера вместе с зубчиками чеснока и сделайте из овощей пюре.
Prepare the caviar. Take a saucepan, pour in vegetable oil, fry the onion over low heat until transparent. Add the tomato pulp, cover the saucepan with a lid, and simmer for 15 minutes. Add salt and pepper. Place eggplant and pepper puree into a saucepan. Stir, simmer for 10 minutes, add the tomatoes, punched with a blender. Add wine vinegar. Step 4. Preserve the caviar. Place the caviar in jars, cover with lids, sterilize for 10 minutes by steaming or in the oven, roll up the lids. Cover the jars of caviar with a blanket until they cool completely. Store the finished caviar.
Приготовьте икру. Возьмите сотейник, влейте растительное масло, обжарьте лук на медленном огне до прозрачного вида. Добавьте мякоть помидоров, накройте сотейник крышкой, тушите 15 минут. Добавьте соль и перец. Выложите в сотейник пюре из баклажанов и перца. Перемешайте, тушите 10 минут, добавьте пробитые блендером помидоры. Добавьте винный уксус. Шаг 4. Законсервируйте икру. Разложите икру по банкам, накройте крышками, простерилизуйте 10 минут на пару или в духовке, закатайте крышки. Укройте банки с икрой одеялом до полного остывания. Уберите готовую икру на хранение.
Serve eggplant caviar along with mashed potatoes.
Подавайте баклажанную икру вместе с картофельным пюре.