Preheat the oven to 180°C. Thaw the puff pastry. If you are using frozen cherries, defrost them too. If necessary, remove pits from cherries.
Разогрейте духовку до 180 °С. Слоеное тесто разморозьте. Если используете замороженную вишню, то тоже разморозьте. При необходимости, удалите из вишни косточки.
Dust the table with flour and roll out the dough with a rolling pin to a thickness of 3-4 mm.
Стол припылите мукой и раскатайте тесто скалкой до толщины 3-4 мм.
Place the berries on one edge of the dough, leaving an indent at the bottom and sides.
Выложите на один край теста ягоды, оставляя отступ снизу и по бокам.
Sprinkle the berries with sugar.
Посыпьте ягоды сахаром.
Fold the dough over the sides and wrap the filling.
Загните тесто по бокам и заверните начинку.
Cover a baking sheet with parchment. If desired, grease the parchment with soft butter or vegetable oil. Make holes in the strudel using a fork at 1.5 cm intervals.
Противень застелите пергаментом. По желанию, смажьте пергамент мягким сливочным маслом или растительным. Сделайте в штруделе проколы при помощи вилки с интервалом 1,5 см.
Place the strudel in the oven for 20-30 minutes.
Отправьте штрудель выпекаться в духовку на 20-30 минут.
Cut the finished strudel into pieces and decorate with powdered sugar. Bon appetit.
Готовый штрудель нарежьте на кусочки и украсьте сахарной пудрой. Приятного аппетита.
Serve the warm strudel with a scoop of ice cream.
Подайте теплый штрудель с шариком пломбира.