Wash the tomatoes, peel the garlic. Sterilize the jar.
Помойте помидоры, почистите чеснок. Простерилизуйте банку.
Marinate the tomatoes. Spread the bay leaf and garlic in an even layer on the bottom of the jar, and top with tomatoes. Bring water to a boil, pour it over the tomatoes, then close the jar with a lid and leave for 20 minutes.
Замаринуйте помидоры. Лавровый лист и чеснок разложите ровным слоем по дну банки, сверху заложите помидорами. Доведите воду до кипения, залейте ее к помидорам, а затем закройте банку крышкой и оставьте на 20 минут.
Finish cooking. Carefully drain the water from the tomatoes into a saucepan, add vinegar, salt and sugar, and place on the stove. When the water boils, pour the brine back into the jar, close the lid and leave for 8 hours.
Завершите приготовление. Аккуратно слейте воду с помидоров в кастрюлю, добавьте уксус, соль и сахар, поставьте на плиту. Когда вода закипит, снова залейте рассол в банку, закройте крышкой и оставьте на 8 часов.
Prepared tomatoes can be served as a complement to meat and potatoes.
Готовые помидоры можно подавать в качестве дополнения к мясу и картофелю.