Recipes / Shakshuka with quail eggs Шакшука с перепелиными яйцами
Shakshuka is an Arabic dish of eggs fried with tomatoes, onions and spices. Shakshuka has gained great popularity as a dish of Israeli cuisine. Bell peppers, cheese, spinach, cilantro and many other vegetables and herbs are often added to shakshuka. In this recipe we suggest you prepare shakshuka with quail eggs, juicy tomatoes, onions, carrots and cheese. The dish turns out satisfying and healthy. Shakshuka is great for breakfast!
Шакшука — традиционное арабское блюдо из яиц, приготовленных в соусе из томатов, лука и специй. Особую известность оно получило в израильской кухне. Часто в шакшуку добавляют болгарский перец, сыр, шпинат, кинзу и другие виды овощей и зелени. В этом варианте предлагаем приготовить шакшуку с перепелиными яйцами, сочными помидорами, луком, морковью и сыром. Блюдо выходит питательным и полезным, идеально подходит для завтрака.
Steps / Шаги:
Wash the tomato and dry with a paper towel. Peel the onions and carrots. Prepare the remaining ingredients specified in the recipe.
Помидор помойте и просушите бумажным полотенцем. Лук и морковь очистите. Подготовьте остальные ингредиенты, указанные в рецепте.
Cut the onion into half rings measuring 5 mm.
Лук нарежьте полукольцами размером 5 мм.
Grate the carrots on a coarse grater.
Морковь натрите на крупной терке.
Grate the cheese on a coarse grater.
Сыр натрите на крупной терке.
Cut the tomatoes into small cubes.
Помидоры нарежьте небольшим кубиком.
Heat a frying pan with vegetable oil. Fry the onions and carrots for 5-7 minutes until golden.
Разогрейте сковороду с растительным маслом. Обжарьте лук с морковью 5-7 минут до золотистости.
Add tomatoes to the pan and cook for another 3 minutes over medium heat. Salt and pepper the vegetables.
Добавьте в сковороду помидоры и жарьте еще 3 минуты на среднем огне. Посолите и поперчите овощи.
Crack the eggs over the top of the vegetables. Lightly salt and pepper the eggs.
Разбейте яйца сверху на овощи. Немного посолите и поперчите яйца.
Cover the shakshuka with a lid and cook over low heat until the whites are completely set.
Накройте шакшуку крышкой и готовьте на медленном огне до полного затвердевания белка.
Shakshuka with quail eggs is ready. Garnish the dish with dry herbs and chili pepper.
Шакшука с перепелиными яйцами готова. Украсьте блюдо сухими травами и перцем чили.
Garnish shakshuka with fresh spinach and cherry tomatoes. Serve the shakshuka with wheat tortillas or pita bread.
Украсьте шакшуку свежим шпинатом и помидорами черри. Подайте к шакшуке пшеничные лепешки или питу.