Prepare ingredients for marinated tomatoes and onions. Wash tomatoes, peppers, parsley. Peel the onions and garlic. Cut the tomatoes lengthwise into 4 parts. Cut the onion into thin strips, the capsicum into medium pieces. Prepare 2 500 ml jars. Rinse, sterilize over steam. Then dry. Sterilize the lids in boiling water.
Подготовьте продукты для маринованных помидоров с луком. Помидоры, перец, петрушку помойте. Почистите лук и чеснок. Томаты нарежьте вдоль на 4 части. Лук нарежьте тонкими полосками, стручковый перец — средними кусочками. Подготовьте 2 банки объемом по 500 мл. Промойте, простерилизуйте над паром. Затем высушите. Крышки простерилизуйте в кипящей воде.
Prepare jars of vegetables. Place parsley, garlic and hot pepper at the bottom of sterile jars. Next, place the tomato slices, alternating them with onions in layers.
Приготовьте банки с овощами. На дно стерильных банок уложите петрушку, чеснок и острый перец. Далее поместите дольки томатов, чередуя их с репчатым луком слоями.
Prepare the marinade. Pour water into the pan and put on fire. After boiling, add sugar, peppercorns, and salt. Add bay leaf. Boil the marinade for 2 minutes. Finally, pour in the vinegar.
Приготовьте маринад. В кастрюлю влейте воду и поставьте на огонь. После закипания всыпьте сахар, перец горошком, соль. Добавьте лавровый лист. Маринад кипятите 2 минуты. В конце влейте уксус.
Marinate tomatoes and onions. Pour the marinade into jars with vegetables. Remove the bay leaf. Place a large saucepan on the fire, lay a thick cloth on the bottom, place a jar with the contents on top, and cover it with a lid. Don't twist. Gradually heat the water in the pan. Once it boils, pasteurize the tomatoes for 15 minutes. Do the same with the second jar. After sterilization, tighten the lids on the jars and turn them over. After cooling under the blanket, take the preparations to the cellar or cool pantry.
Замаринуйте помидоры с луком. Маринад разлейте по банкам с овощами. Лавровый лист уберите. Поставьте на огонь большую кастрюлю, на дно постелите плотную ткань, сверху установите банку с содержимым, прикройте ее крышкой. Не закручивайте. Постепенно нагревайте воду в кастрюле. Как закипит — пастеризуйте помидоры 15 минут. Таким же образом поступите и со второй банкой. После стерилизации банки затяните туго крышками и переверните. После остывания под пледом отнесите заготовки в погреб или прохладную кладовку.
Serve pickled tomatoes and onions for lunch or dinner.
Подавайте маринованные помидоры с луком к обеду или ужину.