Wash and sterilize jars and lids in advance for future preservation. The jars can be washed with dry mustard or baking soda, the lids are usually boiled in a pan of water, and the jars can be sterilized in the oven, microwave, or scalded with boiling water. Wash the eggplant fruits thoroughly, cut off the stems and sepals. Peel the garlic. Wash and finely chop the green onions.
Заранее вымойте и простерилизуйте банки и крышки для будущей консервации. Банки можно вымыть с помощью сухой горчицы или пищевой соды, крышки обычно кипятят в кастрюле с водой, а стерилизовать банки можно в духовке, микроволновке или ошпарить кипятком. Плоды баклажанов тщательно вымойте, срежьте ножки и чашелистики. Почистите чеснок. Помойте и мелко порежьте зеленый лук.
Prepare the eggplants. Cut the eggplants lengthwise into 4 equal pieces. Pour water into the pan, add salt and place on maximum heat. When the water boils, add the eggplant pieces to the pan and boil for 5-7 minutes. Then remove the vegetables with a slotted spoon, place in a colander and let the excess liquid drain.
Подготовьте баклажаны. Нарежьте баклажаны вдоль на 4 равные части. В кастрюлю налейте воду, добавьте соль и поставьте на максимальный огонь. Когда вода закипит, отправьте в кастрюлю кусочки баклажанов и проварите 5-7 минут. Затем достаньте овощи шумовкой, переложите в дуршлаг и дайте лишней жидкости стечь.
Fill jars with vegetables and spices. Place an equal number of garlic cloves, bay leaves, black peppercorns and hot pepper flakes in the bottom of each jar. Fill the jars with hot eggplant pieces.
Наполните банки овощами и специями. На дно каждой банки положите равное количество зубчиков чеснока, лавровых листьев, горошин черного перца и стручков жгучего перца. Банки заполните горячими кусочками баклажанов.
Prepare the marinade. Combine water, salt, sugar and bay leaves in a saucepan. Bring the marinade to a boil over medium heat and simmer for 5 minutes.
Приготовьте маринад. Смешайте в кастрюле воду, соль, сахар и лавровые листья. Доведите маринад до кипения на среднем огне и кипятите 5 минут.
Pour the marinade over the vegetables. First pour the vinegar into the eggplant jars and then fill each jar with the hot marinade. Immediately cover the jars with sterilized lids, roll them up and carefully turn them upside down. Jars of eggplant should cool slowly, so cover them with a warm towel or blanket. Store cooled pieces in a cool place - a basement or cellar.
Залейте овощи маринадом. В банки с баклажанами сначала налейте уксус, а затем наполните каждую банку горячим маринадом. Банки сразу накройте стерилизованными крышками, закатайте и осторожно переверните вверх дном. Остывать банки с баклажанами должны медленно, поэтому накройте их теплым полотенцем или одеялом. Остывшие заготовки храните в прохладном месте — подвале или погребе.
This spicy, aromatic eggplant appetizer will appeal to all spicy lovers. Cut the pickled eggplant into pieces, place on a separate plate, sprinkle with finely chopped fresh green onions and serve as a cold appetizer.
Пряная ароматная закуска из баклажанов придется по душе всем любителям острого. Нарежьте маринованные баклажаны кусочками, выложите на отдельную тарелку, посыпьте мелко нарезанным свежим зеленым луком и подавайте в качестве холодной закуски.