Rinse the apples well and dry. Peel the onion. Wash the blackcurrant leaves. Sterilize jars and lids for storing apples. Prepare a large pan for sterilization.
Яблоки хорошо промойте и обсушите. Лук почистите. Листья черной смородины помойте. Простерилизуйте банки и крышки для хранения яблок. Подготовьте большую кастрюлю для стерилизации.
Prepare the jars. Place black currant leaves, bay leaves, and peppercorns evenly on the bottom of each jar. Cut the onion into rings. Pierce each apple with a fork 2-3 times. Place apples mixed with onions tightly into jars.
Подготовьте банки. На дно каждой банки равномерно положите листья черной смородины, лавровый лист, перец горошком. Лук порежьте кольцами. Каждое яблоко проткните вилкой 2-3 раза. Плотно уложите в банки яблоки вперемешку с луком.
Cook the marinade. Boil water with sugar, cook for 5 minutes, add apple cider vinegar.
Сварите маринад. Вскипятите воду с сахаром, варите 5 минут, добавьте яблочный уксус.
Pickle the apples. Place the jars in a large saucepan with some hot water. Pour the marinade over the apples. Sterilize over medium heat for 10 minutes. Seal the jars with lids.
Замаринуйте яблоки. Банки поставьте в большую кастрюлю с небольшим количеством горячей воды. Залейте яблоки маринадом. Стерилизуйте на среднем огне 10 минут. Герметично закройте банки крышками.
Serve pickled apples with pork skewers.
Подавайте маринованные яблоки с шашлыком из свинины.