Wash the gherkins well and soak in cold water for 2 hours. Peel the garlic. Wash hot peppers, dill, horseradish leaves, currants and cherries. Sterilize jars and lids for pickling. Prepare a large pan for sterilization.
Корнишоны хорошо помойте, вымочите в холодной воде 2 часа. Чеснок почистите. Острый перец, укроп, листья хрена, смородины и вишни помойте. Банки и крышки для маринования простерилизуйте. Подготовьте большую кастрюлю для стерилизации.
Prepare the jars. At the bottom of each jar, evenly place dill, hot pepper, horseradish, currant and cherry leaves, bay leaf, peppercorns, coriander and mustard seeds, and garlic. Place the cucumbers on top as tightly as possible.
Подготовьте банки. На дно каждой банки равномерно разложите укроп, острый перец, листья хрена, смородины и вишни, лавровый лист, перец горошком, зерна кориандра и горчицы, чеснок. Сверху как можно плотнее уложите огурцы.
Boil the brine. Bring water to a boil. Add sugar, salt, cook for 5 minutes.
Сварите рассол. Доведите до кипения воду. Добавьте сахар, соль, варите 5 минут.
Marinate the gherkins. Place the jars of cucumbers in a saucepan with a small amount of warm water. Pour brine into each jar, add 20 ml of vodka and half a teaspoon of vinegar. Bring water to a boil and sterilize for 10 minutes. Close the jars tightly with lids. Place the jars upside down until they cool completely.
Замаринуйте корнишоны. Банки с огурцами поставьте в кастрюлю с небольшим количеством теплой воды. В каждую банку налейте расол, добавьте 20 мл водки и половину чайной ложки уксуса. Доведите воду до кипения и стерилизуйте 10 минут. Плотно закройте банки крышками. Поставьте банки вверх дном до полного остывания.
Serve pickled gherkins as an appetizer with fried potatoes.
Подавайте маринованные корнишоны в качестве закуски к жареной картошке.