Prepare ingredients for pickling tomatoes. Wash and dry the tomatoes. Peel the garlic. Rinse the jars well.
Подготовьте продукты для маринования помидоров. Томаты промойте и обсушите. Почистите чеснок. Банки хорошо промойте.
Prepare jars of vegetables. Place 3-4 cloves of garlic, 8 peppercorns, 1 bay leaf on the bottom of each jar. Fill the jars tightly with tomatoes up to the top. Pour boiling water, cover with lids, let stand for 15 minutes. Drain the water, boil again and pour over the tomatoes again for 15 minutes.
Подготовьте банки с овощами. На дно каждой банки выложите 3-4 зубчика чеснока, 8 горошин перца, 1 лавровый листик. Плотно заполните банки помидорами до самого горлышка. Залейте кипятком, прикройте крышками, дайте постоять 15 минут. Воду слейте, вскипятите еще раз и снова залейте томаты на 15 минут.
Prepare the marinade. Drain the water from the cans into a saucepan, add salt, sugar, and bring to a boil. Finally, pour in the vinegar.
Приготовьте маринад. Воду с банок слейте в кастрюлю, добавьте соль, сахар, доведите до кипения. В конце влейте уксус.
Marinate the tomatoes. Fill the jars with tomatoes with boiling sweet and salty marinade, close the lids, and roll up. Turn the cans of tomatoes upside down, cover with a blanket, and leave for 24 hours until cool. Then refrigerate.
Замаринуйте помидоры. Кипящим сладко-соленым маринадом наполните банки с томатами, закройте крышками, закатайте. Переверните банки с помидорами крышками вниз, накройте одеялом, подержите 24 часа до остывания. Затем уберите в холод.
Serve pickled tomatoes with any hot dishes.
Подавайте маринованные помидоры к любым горячим блюдам.