Wash and peel the vegetables. Cut the tomatoes into quarters. Cut the pepper into strips and the onion into halves of rings. Chop the garlic. Prepare a pan for stewing vegetables, wash and sterilize the jars and lids by steaming or in the oven.
Помойте и почистите овощи. Разрежьте помидоры на четвертинки. Перец нарежьте полосками, лук — половинками колец. Чеснок измельчите. Приготовьте кастрюлю для тушения овощей, помойте и простерилизуйте банки и крышки на пару или в духовке.
Prepare the vegetables. Grind the tomatoes in a blender, adding basil.
Подготовьте овощи. Помидоры измельчите блендером, добавив базилик.
Prepare pepper lecho. Place the tomato and basil mixture in a saucepan, add pepper and place over medium heat. Once boiling, cook for 10-20 minutes until the peppers are soft, then add salt, sugar, pepper, oil, onion and garlic. Stir and cook for another 5 minutes. Then add vinegar, turn off the stove and leave the lecho for 10 minutes. Place the finished lecho into jars.
Приготовьте лечо из перца. В кастрюлю положите смесь из помидоров и базилика, добавьте перец и поставьте на средний огонь. После закипания варите 10-20 минут, пока перец не станет мягким, затем добавьте соль, сахар, перец, масло, лук и чеснок. Перемешайте и варите еще 5 минут. Затем добавьте уксус, выключите плиту и оставьте лечо на 10 минут. Готовое лечо разложите по банкам.
Serve pepper lecho as a side dish for smoked ribs and complement the dish with rye bread.
Подавайте лечо из перца в качестве гарнира к копченым ребрышкам и дополните блюдо ржаным хлебом.