Wash and peel the vegetables. Cut the bell pepper into strips and chop the garlic in a press. Prepare jars and lids for canning.
Помойте и почистите овощи. Нарежьте болгарский перец соломкой, а чеснок измельчите в прессе. Приготовьте банки и крышки для консервации.
Prepare the ingredients for lecho. Dilute the tomato paste with water in a saucepan, put the bell pepper in it and place over medium heat.
Подготовьте ингредиенты для лечо. Разведите томатную пасту водой в кастрюле, положите в нее болгарский перец и поставьте на средний огонь.
Prepare lecho. Bring the pepper and tomato paste to a boil. After boiling, add butter, sugar, salt and cook for about 20 minutes. Then pepper and cook for another 5 minutes. Next, pour vinegar and add garlic, turn off the heat and leave the lecho to brew for 10 minutes. Place the finished lecho into jars.
Приготовьте лечо. Доведите перец с томатной пастой до кипения. После закипания добавьте масло, сахар, соль и варите около 20 минут. Затем поперчите и варите еще 5 минут. Далее налейте уксус и добавьте чеснок, выключите огонь и оставьте лечо настояться в течение 10 минут. Готовое лечо разложите по банкам.
Serve lecho with tomato paste as a side dish for cold meat, complementing the dish with wheat bread.
Подавайте лечо с томатной пастой в качестве гарнира к холодному мясу, дополнив блюдо пшеничным хлебом.