Prepare ingredients for squash caviar with carrots. Wash the zucchini, remove the skin, cut in half and remove the seeds using a spoon. Cut the zucchini into small pieces. Peel the carrots and onions. Tip: For winter preparations, it is better to use zucchini that ripened in August-September.
Подготовьте продукты для кабачковой икры с морковью. Кабачки помойте, удалите кожицу, разрежьте пополам и с помощью ложки удалите семена. Нарежьте кабачки небольшими кусочками. Почистите морковь, лук. Совет: Для заготовок на зиму лучше использовать кабачки, созревшие в августе-сентябре.
Prepare squash caviar with carrots. Grind all vegetables through a meat grinder using a fine grid. Transfer the mixture into a deep pan with vegetable oil, add tomato paste and mayonnaise. Stir thoroughly, bring to a boil, reduce heat and, stirring occasionally, cook for 1 hour. After this, add sugar, salt, black pepper, vinegar. Stir and cook for another 1 hour.
Приготовьте кабачковую икру с морковью. Все овощи измельчите через мясорубку, используя мелкую решетку. Переложите массу в глубокую кастрюлю с растительным маслом, добавьте томатную пасту и майонез. Тщательно перемешайте, доведите до кипения, уменьшите огонь и, периодически помешивая, варите 1 час. После этого добавьте сахар, соль, черный перец, уксус. Перемешайте и варите еще 1 час.
Package squash caviar with carrots. Place the finished product in sterilized jars, cover with boiled lids and roll up. Turn the jars upside down and then wrap them in a warm blanket to cool slowly. After this, remove the cooled squash caviar to a dark, cool storage place.
Расфасуйте кабачковую икру с морковью. Разложите готовый продукт по стерилизованным банкам, накройте прокипяченными крышками и закатайте. Банки переверните крышками вниз, а затем укутайте в теплое одеяло для медленного остывания. После этого уберите остывшую кабачковую икру в темное прохладное место для хранения.
Serve squash caviar with carrots as an appetizer for your everyday and holiday table.
Подавайте кабачковую икру с морковью в качестве закуски к повседневному и праздничному столу.