Prepare products for zucchini caviar. Wash vegetables and herbs, dry and peel. Remove the core and seeds from the zucchini and cut into cubes. Grate the carrots on a coarse grater. Cut the onion into half rings. Chop the garlic and herbs. Tip: To prepare an appetizer, you can use young zucchini along with the core and skin.
Подготовьте продукты для икры из кабачков. Овощи и зелень помойте, обсушите, почистите. У кабачков удалите сердцевину с семенами, нарежьте кубиками. Морковь натрите на крупной терке. Лук порежьте полукольцами. Чеснок и зелень измельчите. Совет: Для приготовления закуски можно использовать молодые кабачки вместе с сердцевиной и шкуркой.
Prepare the vegetables. Heat oil in a frying pan. Fry the zucchini for 5-7 minutes. Transfer the fried zucchini to a separate bowl so that the oil remains in the pan. Next, fry the onion and add it to the zucchini. Then fry the carrots.
Приготовьте овощи. Разогрейте в сковороде масло. Обжарьте кабачки 5-7 минут. Обжаренные кабачки переложите в отдельную миску так, чтобы масло осталось в сковороде. Далее обжарьте лук и отправьте его к кабачкам. Затем обжарьте морковь.
Make squash caviar. Grind the zucchini, onions and carrots in a blender or meat grinder. Transfer to a saucepan. Bring the mixture to a boil, reduce heat, cover and simmer for 40 minutes. 10 minutes before the vegetable mixture is ready, add salt, pepper, tomato paste, garlic and herbs. Stir the caviar, cover with a lid and simmer for another 10 minutes. Place hot caviar in sterilized jars and roll up. Wrap the jars and leave to cool completely for 7-8 hours. Then refrigerate.
Сделайте кабачковую икру. Кабачки, лук и морковь измельчите в блендере или на мясорубке. Переложите в сотейник. Доведите массу до кипения, убавьте огонь, накройте крышкой и тушите 40 минут. За 10 минут до готовности к овощной массе добавьте соль, перец, томатную пасту, чеснок и зелень. Икру перемешайте, накройте крышкой и тушите еще 10 минут. Горячую икру разложите по стерилизованным банкам и закатайте. Банки укутайте и оставьте до полного остывания на 7-8 часов. Затем уберите в холод.
Serve delicious squash caviar by spreading it in a thick layer on slices of Borodino bread.
Подавайте вкусную кабачковую икру, намазав ее толстым слоем на ломтики бородинского хлеба.