Prepare ingredients for cherry jam pie. Melt butter or margarine in a water bath. Cool it to room temperature.
Приготовьте продукты для пирога с вишневым вареньем. Растопите на водяной бане сливочное масло или маргарин. Охладите его до комнатной температуры.
Prepare the pie dough. Pour sugar into a bowl, pour in melted butter, vanilla, break the eggs and mix thoroughly. Combine flour with baking powder and gradually add to bowl. Knead a stiff dough. Divide the dough into two unequal parts. Place the smaller portion in the freezer for 1 hour.
Приготовьте тесто для пирога. Насыпьте в миску сахар, влейте к нему растопленное масло, ванилин, разбейте яйца и тщательно перемешайте. Соедините муку с разрыхлителем и постепенно введите в миску. Замесите крутое тесто. Разделите тесто на две неравные части. Меньшую часть уберите в морозилку на 1 час.
Bake the pie. Sprinkle a baking sheet with flour. Place the second part of the dough on the baking sheet, spreading it evenly with your hands, place a layer of jam on top. Level with a spoon. After this, remove the second part of the dough from the freezer and grate it on a coarse grater on top of the jam. Bake in the oven at 180 degrees for 20 minutes.
Запеките пирог. Противень посыпьте мукой. Выложите вторую часть теста на противень, равномерно распределив его руками, выложите сверху слой варенья. Разровняйте ложкой. После этого достаньте вторую часть теста из морозилки и натрите его на крупной терке поверх варенья. Запекайте в духовке при 180 градусах 20 минут.
Serve the pie for tea or coffee by cutting into pieces.
Подавайте пирог к чаю или кофе, нарезав на кусочки.