Preheat the oven to 180⁰C. Wash the strawberries, dry them with a paper towel, and remove the stems. Measure out the ingredients.
Разогрейте духовку до 180⁰С. Клубнику помойте, просушите бумажным полотенцем, удалите у нее хвостики. Ингредиенты отмерьте.
Prepare the dough: in a deep bowl, mix eggs and 2 tbsp. l. Sahara.
Приготовьте тесто: в глубокой миске смешайте яйца и 2 ст. л. сахара.
Beat the eggs and sugar until fluffy using a whisk or electric mixer.
Взбейте яйца с сахаром до пышной пены с помощью венчика или электрического миксера.
Add flour and stir so that there are no lumps.
Добавьте муку и перемешайте, чтобы не было комочков.
Rub the cottage cheese through a sieve if you want to make the casserole more airy. Then add it to the dough.
Творог протрите через сито, если хотите сделать запеканку более воздушной. Затем добавьте его в тесто.
Mix everything thoroughly. If desired, punch the dough with an immersion blender to ensure a smooth and uniform consistency.
Все тщательно перемешайте. По желанию, пробейте тесто погружным блендером, чтобы точно добиться гладкой и однородной консистенции.
Grease a baking dish with butter. Cut the strawberries in half and place them on the bottom of the mold.
Форму для запекания смажьте сливочным маслом. Клубнику разрежьте пополам и выложите ее на дно формы.
Fill the strawberries with the curd dough.
Залейте клубнику творожным тестом.
Place the casserole in the oven for 40-50 minutes at 180⁰C.
Отправьте запеканку в духовку на 40-50 минут при 180⁰С.
While the casserole is baking, prepare the sauce: in a blender bowl, combine 100 g of strawberries, 2 tbsp. l. sour cream and 1 tbsp. l. Sahara. Blend with a blender until smooth. The sauce is ready.
Пока запеканка выпекается, приготовьте соус: в чаше блендера соедините 100 г клубники, 2 ст. л. сметаны и 1 ст. л. сахара. Пробейте блендером до однородности. Соус готов.
Be sure to let the finished casserole cool, or better yet, place it in the refrigerator overnight. To serve, cut the casserole into portions and serve with a generous drizzle of strawberry sauce.
Готовой запеканке непременно дайте остыть, а лучше отправьте ее в холодильник на ночь. Перед подачей нарежьте запеканку на порционные кусочки и подавайте, щедро полив клубничным соусом.
Garnish the casserole with a dollop of whipped cream, powdered sugar and a fresh mint leaf.
Украсьте запеканку шапкой взбитых сливок, сахарной пудрой и листиком свежей мяты.