Prepare and measure all ingredients.
Подготовьте и отмерьте все ингредиенты.
Start with shortcrust pastry. To do this, mix all the ingredients to the consistency of plasticine, wrap the dough in cling film and put it in the refrigerator for half an hour.
Начните с песочного теста. Для этого замешайте все ингредиенты до консистенции пластилина, заверните тесто в пищевую пленку и уберите в холодильник на полчаса.
Take out the dough, place it in the mold and place in the oven, preheated to 170 degrees, for 30 minutes. The cake should become slightly golden.
Достаньте тесто, выложите его по форме и поставьте в духовку, разогретую до 170 градусов, на 30 минут. Корж должен стать слегка золотистым.
Now it’s the turn of the lemon curd: grind the lemon zest with sugar. Then heat the yolks with sugar and zest and lemon juice in a ladle. Boil the cream until thick, then add the butter and stir well until it dissolves.
Настала очередь лимонного курда: перетрите цедру лимона с сахаром. Затем нагрейте в ковше желтки с сахаром и цедрой и лимонным соком. Проварите крем до загустения, затем введите сливочное масло и хорошо размешайте до его растворения.
The final element of the tart is homemade cream cheese. Beat the cream cheese with cream and powdered sugar until stiff.
Последний элемент тарта — домашний крем-чиз. Взбейте творожный сыр со сливками и сахарной пудрой до пиков.
Assemble the tart: place cream cheese on the cooled shortbread crust and spread evenly. Top the tart with cooled lemon curd. Decorate the dessert as desired and refrigerate for 5 hours or more.
Соберите тарт: на остывший песочный корж выложите крем-чиз и равномерно распределите. Сверху залейте тарт остывшим лимонным курдом. Украсьте десерт по желанию и уберите в холодильник на 5 часов или более.
Take the tart out of the refrigerator and enjoy this sweet and sour dessert!
Достаньте тарт из холодильника и насладитесь кисло-сладким десертом!