Cut the stalk off the zucchini and wash it, cut it lengthwise into two equal parts and remove the core and seeds. Peel the garlic and squeeze through a press onto the resulting boats. Place the boats in a baking dish. Distribute the garlic among the boats and season them with salt. Peel the carrots and onions, grate or cut the carrots into cubes, finely chop the onion. Wash the mushrooms and cut into small pieces. Wash the pepper, remove the seeds and finely chop. Wash the tomato and cut into small cubes. Grate the cheese on a fine grater.
С кабачков отрежьте плодоножку и помойте их, разрежьте вдоль на две одинаковые части и очистите от сердцевины с семенами. Чеснок почистите и выдавите через пресс на получившиеся лодочки. Положите лодочки в форму для запекания. Распределите чеснок по лодочкам и посолите их. Морковь и лук очистите, морковь натрите на терке или порежьте кубиками, лук мелко нашинкуйте. Грибы промойте и порежьте маленькими кусочками. Перец помойте, удалите семена и мелко нарежьте. Помидор помойте и нарежьте небольшими кубиками. Натрите на мелкой терке сыр.
Prepare the minced meat. Heat a frying pan with vegetable oil. Place the finished minced meat in a frying pan and fry, stirring, for about 10 minutes. Add mushrooms to the minced meat and fry them together for about 10 minutes, stirring constantly. Add a little salt and remove the pan from the heat.
Приготовьте фарш. Разогрейте сковороду с растительным маслом. Готовый фарш положите на сковороду и обжарьте, помешивая, около 10 минут. Добавьте к фаршу грибы и пожарьте их вместе также около 10 минут, постоянно помешивая. Немного посолите и снимите сковороду с огня.
Prepare vegetables for boats. Heat another frying pan with oil over high heat. Place onions, carrots, peppers and tomatoes in hot oil, mix everything and simmer for about 3-4 minutes. Salt and pepper the vegetables to taste.
Подготовьте овощи для лодочек. Другую сковороду с маслом разогрейте на сильном огне. Выложите в горячее масло лук, морковь, перец и помидор, все перемешайте и тушите около 3-4 минут. Посолите и поперчите овощи по вкусу.
Bake the boats. Preheat the oven to 180 degrees. Add mayonnaise to the fried minced meat with mushrooms and stir. Place the minced meat evenly into the recesses of the boats, cover it with fried vegetables on top, retreating from the edges of the zucchini by about 5-7 mm. Sprinkle the boats with grated cheese. Place the roasting pan in the oven and cook for about 45 minutes, checking the squash for tenderness with a fork.
Запеките лодочки. Разогрейте духовку до 180 градусов. Добавьте майонез в обжаренный фарш с грибами и перемешайте. Положите в углубления лодочек равномерно фарш, сверху покройте его жареными овощами, отступая от краев кабачка примерно на 5-7 мм. Посыпьте лодочки тертым сыром. Поставьте форму для запекания в духовку и готовьте примерно 45 минут, проверяя мягкость кабачка вилкой.
Before serving, decorate the boats with chopped parsley and dill.
Перед подачей украсьте лодочки рубленой зеленью петрушки и укропа.