Rinse the couscous several times until the water runs clear. Soak dried fruits in boiling water for a couple of hours, or better yet overnight.
Кускус промойте несколько раз, пока вода не станет прозрачной. Сухофрукты замочите в кипятке на пару часов, а лучше на ночь.
Prepare the couscous: place the couscous in a deep bowl and cover it with hot water. Cover with a lid for 5-7 minutes.
Приготовьте кускус: в глубокую миску засыпьте кускус и залейте его горячей водой. Накройте крышкой на 5-7 минут.
Chop the nuts with a knife or in a mortar.
Орехи измельчите ножом или в ступке.
Cut dried fruits into small cubes.
Сухофрукты нарежьте мелким кубиком.
Remove the lid from the bowl in which you prepared the couscous. Stir the cereal with a fork.
С миски, где готовился кускус, снимите крышку. Перемешайте крупу вилкой.
Assemble the dish: Add dried fruits, nuts and honey to a bowl with couscous. Stir. Serve couscous with additional honey.
Соберите блюдо: в миску с кускусом добавьте сухофрукты, орехи и мед. Перемешайте. Подайте кускус, дополнительно полив медом.
You can add vanilla, cinnamon, nutmeg, as well as coconut flakes and pieces of fresh or dried banana to the finished couscous.
В готовый кускус можно добавить ваниль, корицу, мускатный орех, а еще кокосовую стружку и кусочки свежего или вяленого банана.