Prepare pumpkin puree: peel the pumpkin, remove the seeds and bake in the oven until soft. Then puree the pumpkin in a blender until smooth. Chop the onion and garlic. Grate Parmesan on a fine grater. Cut the bacon into cubes.
Приготовьте тыквенное пюре: тыкву очистите, удалите семена и запеките в духовке до мягкости. Затем пробейте тыкву в блендере до однородности. Лук и чеснок измельчите. Пармезан натрите на мелкой терке. Бекон нарежьте кубиком.
Heat a saucepan with vegetable oil and fry the bacon for 2-3 minutes on both sides. Add onion and garlic. Cook for another 3-4 minutes.
Разогрейте сотейник с растительным маслом и обжарьте бекон 2-3 минут с обеих сторон. Добавьте лук и чеснок. Готовьте еще 3-4 минуты.
Pour in the wine, add rice, broth and mix well. Add pumpkin puree, add broth and cook until rice is done.
Влейте вино, добавьте рис, бульон и хорошо перемешайте. Выложите тыквенное пюре, добавьте бульон и варите до готовности риса.
At the very end, add the Parmesan cheese to the risotto and mix well.
В самом конце добавьте в ризотто пармезан и хорошо перемешайте.