Grate the cheese. Chop the garlic.
Натрите сыр. Измельчите чеснок.
Cut the eggplant into slices 12-15 mm thick. Place them on paper towels, sprinkle with salt and leave for 30 minutes to remove the bitterness.
Баклажан нарежьте кружочками толщиной 12-15 мм. Выложите их на бумажные полотенца, присыпьте солью и оставьте на 30 минут, чтобы убрать горечь.
Make a cross-shaped cut on the tomatoes from the side of the stalk. Place the tomatoes in a bowl and pour boiling water over them. Easily peel the tomatoes and cut them into small cubes.
На помидорах сделайте крестообразный надрез со стороны плодоножки. Выложите томаты в миску и залейте кипятком. Легко снимите кожицу с помидоров и нарежьте их мелкими кубиками.
Fry the garlic in olive oil for 1-2 minutes. Add tomatoes, herbes de Provence and salt. Simmer until you get a thick tomato sauce.
Обжарьте чеснок на оливковом масле в течение 1-2 минут. Добавьте помидоры, прованские травы и соль. Тушите, пока не получится густой томатный соус.
Dry the eggplants with a paper towel and place in a greased baking dish. Place in an oven preheated to 190°C for 20 minutes.
Баклажаны просушите бумажным полотенцем и выложите в смазанную маслом форму для выпечки. Отправьте в разогретую до 190 °С духовку на 20 минут.
Finely chop the basil. Remove the eggplants, spoon the sauce over them, sprinkle with basil and cheese and return to the oven for 7-10 minutes.
Базилик мелко нарежьте. Достаньте баклажаны, выложите на них соус, присыпьте базиликом и сыром и верните в духовку на 7-10 минут.