Pour cold water over the peas and leave to soak for 4-5 hours. Cut the vegetables into small cubes.
Горох залейте холодной водой и оставьте замачиваться на 4-5 часов. Овощи нарежьте мелким кубиком.
Cut the lard into cubes. Heat a frying pan with vegetable oil and fry the lard for 2-3 minutes, stirring occasionally. Add onions and carrots to the pan and simmer for another 4-5 minutes until tender.
Сало нарежьте кубиками. Разогрейте сковороду с растительным маслом и обжарьте сало 2-3 минуты, периодически помешивая. Добавьте в сковороду лук и морковь и тушите еще 4-5 минут до готовности.
Pour water into a separate pan, boil and add pearl barley and soaked peas. Cook everything together for 40 minutes.
В отдельную кастрюлю налейте воду, вскипятите и добавьте перловку и замоченный горох. Варите все вместе 40 минут.
Add potatoes to the pan and cook for another 20 minutes.
Добавьте в кастрюлю картофель, варите ещё 20 минут.
Add onions, carrots, and stewed meat to the pan. Mix thoroughly and cook for another 10 minutes. Add some salt. Remove soup from heat.
Добавьте в кастрюлю лук, морковь, тушенку. Тщательно перемешайте и варите ещё 10 минут. Посолите. Снимите суп с огня.