Prepare all the necessary ingredients. Wash the tomatoes, cucumber and bell pepper and dry with a paper towel. Peel the onion and cucumber. Remove the olives from the jar and remove the mozzarella from the packaging.
Подготовьте все необходимые ингредиенты. Помидоры, огурец и болгарский перец помойте и просушите бумажным полотенцем. Лук и огурец очистите от кожуры. Маслины достаньте из банки, моцареллу освободите от упаковки.
Cut the cucumber into arbitrary pieces 5-7 mm thick.
Огурец нарежьте на произвольные кусочки толщиной 5-7 мм.
Cut the bell pepper into large 1 cm cubes.
Болгарский перец нарежьте на крупные кубики размером 1 см.
Remove the stems from the tomatoes and cut the tomatoes into even slices 1–1.5 cm in size.
У помидоров удалите плодоножки и нарежьте томаты на ровные дольки размером 1–1,5 см.
Cut the onion into thin rings 2 mm thick.
Лук нарежьте тонкими кольцами толщиной 2 мм.
Cut the mozzarella into slices 2-3 mm in size.
Моцареллу нарежьте на ломтики размером 2-3 мм.
In a deep bowl, mix vegetables, mozzarella, olives. Season with olive oil, salt, pepper and spices to taste. Mix well.
В глубокой миске смешайте овощи, моцареллу, маслины. Заправьте оливковым маслом, солью, перцем и специями по вкусу. Хорошенько перемешайте.
Greek salad is ready. Place the salad on serving plates and garnish with a fresh basil leaf.
Греческий салат готов. Выложите салат на порционные тарелки, украсив листиком свежего базилика.
Serve the salad on lettuce leaves. Before serving, drizzle with balsamic cream and lemon juice for a brighter taste.
Подайте салат, выложив на салатные листья. Перед подачей сбрызните крем-бальзамиком и лимонным соком для яркости вкуса.