Cut the onion into half rings. Cut the peeled potatoes into slices 3 mm thick. Cut the bacon into small cubes.
Нарежьте лук полукольцами. Очищенный картофель нарежьте кружочками толщиной 3 мм. Нарежьте бекон мелкими кубиками.
Grease a baking dish with vegetable oil. Place the potatoes in the pan, alternating with onion half rings.
Форму для запекания смажьте растительным маслом. Выложите картофель в форму, чередуя с полукольцами лука.
Fill the potato accordion with cream, salt and pepper to taste. Bake in the oven for 20-30 minutes at 170°C.
Залейте картофельную «гармошку» сливками, посолите и поперчите по вкусу. Отправьте выпекаться в духовке на 20-30 минут при температуре 170 °С.
Fry the bacon until crispy. Sprinkle it over the potatoes, add fresh herbs and bake for another 5 minutes.
Обжарьте бекон до хрустящей корочки. Посыпьте им картофель, добавьте свежую зелень и выпекайте еще 5 минут.