Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
In a separate bowl, mix mayonnaise, hot pepper, chili pepper flakes, salt and pepper to taste.
В отдельной миске смешайте майонез, острый перец, хлопья перца чили, посолите и поперчите по вкусу.
Rub the chicken with salt and tie the legs with twine. Brush the chicken with mayonnaise sauce.
Натрите курицу солью, свяжите ноги шпагатом. Смажьте курицу майонезным соусом.
Place potatoes, garlic cut lengthwise, sprigs of thyme and rosemary, and chicken into a deep dish. Salt the potatoes to taste.
В глубокую форму выложите картофель, разрезанный вдоль чеснок, веточки тимьяна и розмарина, а также курицу. Картофель посолите по вкусу.
Bake the chicken in an oven preheated to 210°C for 50-60 minutes, brushing the chicken with mayonnaise sauce every 15 minutes. Also, after 20 minutes, drizzle the potatoes with olive oil.
Выпекайте курицу в заранее разогретой до 210 °С духовке 50-60 минут, каждые 15 минут смазывая курицу майонезным соусом. Также через 20 минут сбрызните картошку оливковым маслом.