Prepare all the ingredients specified in the recipe. Take a 350 ml mug or baking dish of the same volume. Melt the butter in a microwave oven or in a saucepan on the stove.
Подготовьте все ингредиенты, указанные в рецепте. Возьмите кружку объемом 350 мл или форму для запекания того же объема. Сливочное масло растопите в СВЧ-печи или в сотейнике на плите.
Pour flour into the container in which the cake will be baked.
В емкость, в которой будет выпекаться кекс, всыпьте муку.
Add baking powder and sugar to the flour.
К муке добавьте разрыхлитель и сахар.
Add egg to dry ingredients.
Добавьте к сухим ингредиентам яйцо.
Mix everything thoroughly so that there are no lumps.
Все тщательно перемешайте, чтобы не было комочков.
Pour melted butter into the dough.
Влейте в тесто растопленное сливочное масло.
Pour in the milk.
Влейте молоко.
Gently stir the dough until smooth.
Аккуратно перемешайте тесто до однородности.
Add cocoa to the dough and mix well until the color is uniform.
Введите в тесто какао и хорошо перемешайте до однородности цвета.
Place the mug with the dough in the microwave oven for 2 minutes. After the specified time, take out the cake and check its readiness with a toothpick: if it comes out dry, then the cake is ready, if it’s wet, put the cake in the microwave oven for another 30 seconds.
Кружку с тестом поставьте в СВЧ-печь на 2 минуты. Спустя указанное время достаньте кекс и проверьте его готовность с помощью зубочистки: если выходит сухая, то кекс готов, если влажная — поставьте кекс в СВЧ-печь еще на 30 секунд.
Serve the cake dusted with powdered sugar.
Подавайте кекс, припылив сахарной пудрой.
Decorate the cupcake with fresh berries, drizzle with maple syrup, or top with a scoop of cold ice cream.
Украсьте кекс свежими ягодами, полейте кленовым сиропом или выложите сверху шарик холодного пломбира.