Prepare the aquafaba in advance. To do this, cook the chickpeas, drain and strain the water. Prepare a baking sheet with parchment.
Заранее приготовьте аквафабу. Для этого сварите нут, слейте и процедите воду. Приготовьте противень с пергаментом.
Whisk in the aquafaba. Pour the aquafaba into a separate bowl and whisk for about 15 minutes until it begins to thicken. Then, without ceasing to beat, gradually add 0.5 cups of sugar, and then vanilla and lemon juice.
Взбейте аквафабу. Налейте аквафабу в отдельную миску и взбивайте минут 15, пока она не начнет густеть. Затем, не переставая взбивать, поэтапно добавляйте 0,5 стакана сахара, а далее ваниль и лимонный сок.
Prepare the syrup. Stir agar-agar and water in a saucepan, place over low heat and cook until thickened, stirring constantly. Then add the remaining sugar and cook until strings begin to trail behind the spoon. Don't forget to stir.
Приготовьте сироп. В кастрюле размешайте агар-агар и воду, поставьте на слабый огонь и варите до загустения, постоянно помешивая. Затем добавьте оставшийся сахар и варите, пока за ложкой не начнут тянуться нити. Не забывайте перемешивать.
Prepare the marshmallow mixture. While whisking continuously, pour the syrup into the aquafaba in a thin stream. Agar-agar hardens very quickly, so you need to stir the mixture thoroughly.
Приготовьте зефирную массу. Не переставая взбивать, влейте тонкой струей сироп в аквафабу. Агар-агар очень быстро застывает, поэтому необходимо тщательно размешать массу.
Plant marshmallows. Transfer the mixture into a pastry bag or make a cone out of paper, and then place the marshmallows on the parchment. Let the dessert sit for 3-4 hours.
Высадите зефир. Переложите массу в кондитерский кулек или соорудите конус из бумаги, а затем высаживайте зефир на пергамент. Дайте постоять десерту 3-4 часа.
Before serving, mold the marshmallow halves together and roll in powdered sugar.
Перед подачей слепите половинки зефира вместе и обваляйте в сахарной пудре.