Prepare food for preservation. Wash and dry the tomatoes. Prepare clean, dry jars and lids for sealing. Sterilize containers with lids.
Подготовьте продукты для консервации. Помидоры помойте и обсушите. Подготовьте чистые, сухие банки, крышки для закатки. Простерилизуйте емкость с крышками.
Prepare jars of vegetables. Place garlic and parsley on the bottom. Fill the jars with cherry tomatoes. Pour boiling water over the tomatoes and leave for 30 minutes.
Подготовьте банки с овощами. Поместите на дно чеснок и зелень петрушки. Заполните банки томатами черри. Залейте помидоры кипятком и оставьте на 30 минут.
Prepare the marinade. Drain the water from the tomatoes into a saucepan, add salt, sugar, bay leaf, peppercorns, and pour in vinegar. Bring the marinade to a boil. Cook for 2-3 minutes.
Приготовьте маринад. Воду с помидоров слейте в кастрюлю, добавьте соль, сахар, лавровый лист, перец горошком, влейте уксус. Доведите маринад до кипения. Варите 2-3 минуты.
Marinate the tomatoes. Pour the hot marinade over the tomatoes, immediately roll up the lids, turn them upside down and wrap them in a warm blanket until they cool completely.
Замаринуйте помидоры. Залейте горячим маринадом помидоры, сразу закатайте крышки, переверните вверх дном и укутайте теплым одеялом до полного остывания.
Pickled cherry tomatoes look impressive on the holiday table. They can be used to decorate a hot dish or serve as an independent snack.
Помидоры черри маринованные эффектно смотрятся на праздничном столе. Ими можно украсить горячее блюдо или подать как самостоятельную закуску.