Soak your tongue in cold water for 30 minutes. Then scrape with a knife to remove any rough bits and excess fat. Wash and peel the carrots, onions, parsnip and celery roots. Peel and boil the potatoes for garnish.
Вымочите язык в холодной воде в течение 30 минут. Затем поскоблите ножом, удалите грубые фрагменты и лишний жир. Помойте и почистите морковь, лук, корень пастернака и сельдерея. Почистите и отварите картофель на гарнир.
Boil the beef tongue. Replace the first water in which the beef tongue was soaked with fresh water. Bring to a boil over low heat, cook for 10 minutes. After this, drain the water and rinse the pan. Pour fresh water, bring to a boil and cook the tongue for 1.5-2 hours over low heat. Add the carrots, onions, whole parsnip and celery root, pepper and bay leaf to the pan. Cook for another 30 minutes.
Отварите говяжий язык. Замените первую воду, в котором замачивался говяжий язык, на свежую. Доведите до кипения на медленном огне, варите 10 минут. После этого воду слейте, а кастрюлю промойте. Налейте свежей воды, доведите до кипения и варите язык 1,5-2 часа на медленном огне. Добавьте в кастрюлю морковь, лук, корень пастернака и сельдерея целиком, перец и лавровый лист. Варите еще 30 минут.
Finish cooking the beef tongue. Remove the finished beef tongue from the broth and place it in cold water for a few minutes to cool. Then use a knife to carefully remove the skin from your tongue. Put the broth back on the fire and add salt. Place the tongue in the broth and simmer over low heat for another 15 minutes.
Завершите приготовление говяжьего языка. Готовый говяжий язык извлеките из бульона и положите на несколько минут в холодную воду, чтобы он остыл. Затем ножом аккуратно снимите с языка кожу. Бульон снова поставьте на огонь и посолите. Положите в бульон язык и варите его на медленном огне еще 15 минут.
Cut the cooled tongue into round slices. Serve with boiled potatoes and mustard.
Остывший язык нарежьте круглыми ломтиками. Подавайте с отварным картофелем и горчицей.