Rinse the rice well. Wash the cucumber and dry it. Prepare a cake pan and line it with cling film.
Рис хорошо промойте. Огурец помойте и обсушите. Подготовьте форму для формирования торта и застелите ее пищевой пленкой.
Prepare the rice. Boil the rice for 15 minutes, adding salt and sugar to the boiling water. Add rice vinegar to hot rice and mix well. Cool the rice. Divide the rice into three parts.
Приготовьте рис. Отварите рис в течении 15 минут, добавив в воду при кипении соль и сахар. В горячий рис добавьте рисовый уксус, хорошо перемешайте. Остудите рис. Разделите рис на три части.
Prepare the ingredients for the sushi cake. Cut the salmon into thin slices and divide into two parts. Cut the nori sheet into strips and divide into two parts. Cut the cucumber into slices.
Приготовьте ингредиенты для суши-торта. Лосось порежьте тонкими ломтиками, разделите на две части. Лист нори нарежьте на полоски, разделите на две части. Огурец нарежьте кружочками.
Form the cake. Place half of the salmon in the first layer. Place a second layer of rice. Place curd cheese in the third layer. Then add part of the nori sheet. Place cucumber slices in a fourth layer. Place the second layer of rice in the fifth layer. Place the remaining salmon as the sixth layer, and the remaining rice as the seventh layer. Cover everything with the remaining sheet of nori.
Сформируйте торт. Первым слоем выкладывайте половину лосося. Вторым слоем выложите часть риса. Третьим слоем разместите творожный сыр. Затем положите часть листа нори. Четвертым слоем разложите кружочки огурца. Пятым слоем выложите вторую часть риса. Шестым слоем положите оставшийся лосось, седьмым слоем — оставшийся рис. Закройте всё оставшимся листом нори.
Carefully invert the pan onto a suitable plate. Remove the cling film.
Аккуратно переверните форму на подходящее блюдо. Уберите пищевую пленку.
When serving, decorate the sushi cake with red caviar.
При подаче украсьте суши-торт красной икрой.