Melt the butter. Separate the yolks from the whites for the sauce. Wash the basil and parsley leaves and chop coarsely.
Растопите сливочное масло. Желтки отделите от белков для соуса. Листья базилика и петрушки помойте и крупно порежьте.
Prepare poached eggs. Boil water in a saucepan, place a serving ring on the bottom or make a funnel with a whisk, add vinegar and pour in one egg. Cook for 3.5 minutes. Prepare the second egg in the same way.
Приготовьте яйца пашот. В кастрюле вскипятите воду, поставьте на дно сервировочное кольцо или сделайте венчиком воронку, добавьте уксус и влейте одно яйцо. Варите 3,5 минуты. Так же приготовьте второе яйцо.
Prepare hollandaise sauce. Place the heating container in a water bath, add egg yolks, and pour in vinegar. Stirring constantly, gradually pour in the melted butter. Continuing to stir, heat the sauce until thickened.
Приготовьте соус голландез. Емкость для нагревания поставьте на водяную баню, положите яичные желтки, налейте уксус. Постоянно размешивая, постепенно вливайте растопленное сливочное масло. Продолжая перемешивать, нагревайте соус до загустения.
Prepare eggs benedict. Fry the brioche until golden brown. Place one poached egg on each piece of toast, then top with a slice of salmon. Pour the sauce over the fish and add a little salt if desired.
Приготовьте яйца бенедикт. Бриоши обжарьте до золотистой корочки. На каждом тосте разместите по одному яйцу пашот, затем положите сверху ломтик семги. Полейте рыбу соусом и немного посолите по желанию.
Serve eggs Benedict for breakfast or afternoon tea on small dessert plates, garnished with parsley or basil.
Подавайте яйца бенедикт к завтраку или полднику на небольших десертных тарелках, украсив зеленью петрушки или базилика.