Clean the herring and remove the bones. Cut the fish fillet into 2-3 cm pieces. Boil and peel the egg, cut into large pieces. Wash the dill, finely chop half, and divide the other part into small sprigs.
Почистите селедку, удалите кости. Нарежьте рыбное филе кусочками 2-3 см. Сварите и почистите яйцо, нарежьте крупными кусками. Вымойте зелень укропа, половину мелко нарежьте, вторую часть разделите на мелкие веточки.
Grind the ingredients. Set aside 4-6 pieces of herring fillet for garnish. One by one, pass the herring, egg and butter through a meat grinder or blender, mix them in one bowl.
Измельчите ингредиенты. Отложите 4-6 кусочков филе селедки для украшения. По очереди пропустите через мясорубку или блендер сельдь, яйцо и масло, смешайте их в одной миске.
Season with herring oil. Add mustard, finely chopped dill and lemon juice, mix everything thoroughly. Transfer the herring oil into a jar, close tightly and refrigerate for 180 minutes.
Приправьте селедочное масло. Добавьте горчицу, мелко нарезанный укроп и лимонный сок, тщательно все перемешайте. Переложите селедочное масло в банку, плотно закройте и уберите в холодильник на 180 минут.
Serve the herring butter by spreading it in a thin layer on the toast. To decorate the appetizer with herring spread, place a small sprig of dill and a piece of herring fillet on top.
Подавайте селедочное масло, намазав его тонким слоем на тосты. Чтобы украсить закуску с намазкой из селедки, положите сверху маленькую веточку укропа и кусочек филе сельди.