Thaw cranberries if necessary. Prepare other ingredients called for in the recipe.
Клюкву разморозьте, если это необходимо. Подготовьте другие ингредиенты, указанные в рецепте.
Place the cranberries in a saucepan and add water so that it covers the berries. Place the saucepan on the fire. When the water boils, add sugar and stir. Reduce heat to low and cook berries for 10 minutes.
В сотейник выложите клюкву, залейте водой так, чтобы она покрывала ягоды. Поставьте сотейник на огонь. Когда вода закипит, добавьте сахар и перемешайте. Убавьте огонь до минимума и варите ягоды 10 минут.
Strain the resulting compote through a fine sieve.
Получившийся компот процедите через мелкое сито.
Dissolve the starch in a cup of water and pour into the cranberry compote. Place the compote on the fire and cook for 2 minutes until slightly thickened. Then remove from heat, let the jelly stand and thicken.
Крахмал равзедите в чашке с водой и влейте к клюквенному компоту. Поставьте компот на огонь и варите 2 минуты до небольшого загущения. Затем снимите с огня, дайте киселю постоять и загустеть.
Pour cranberry jelly into glasses and garnish with a slice of orange.
Клюквенный кисель разлейте по бокалам и украсьте ломтиком апельсина.