Defrost the cherries and, if necessary, pit them. Prepare other ingredients called for in the recipe.
Вишню разморозьте, при необходимости, очистите от косточек. Подготовьте другие ингредиенты, указанные в рецепте.
Place the cherries in a saucepan, add water so that it covers the berries. Place the saucepan on the fire. When the water boils, add sugar and stir. Reduce heat to low and cook berries for 10 minutes.
В сотейник выложите вишню, залейте водой так, чтобы она покрывала ягоды. Поставьте сотейник на огонь. Когда вода закипит, добавьте сахар и перемешайте. Убавьте огонь до минимума и варите ягоды 10 минут.
Strain the resulting compote through a fine sieve.
Получившийся компот процедите через мелкое сито.
Dissolve the starch in a cup of water and pour into the cherry compote. Place the compote on the fire and cook for 2 minutes until slightly thickened. Then remove from heat, let the jelly stand and thicken.
Крахмал равзедите в чашке с водой и влейте к вишневому компоту. Поставьте компот на огонь и варите 2 минуты до небольшого загущения. Затем снимите с огня, дайте киселю постоять и загустеть.
Pour cherry jelly into glasses and garnish with a slice of orange.
Вишневый кисель разлейте по бокалам и украсьте ломтиком апельсина.