Dry the fish with a paper towel and cut into portions. Wash the potatoes, cut into slices and soak in cold water for 30 minutes - this will help get rid of excess starch. Preheat oven to 200°C.
Рыбу просушите бумажным полотенцем и нарежьте на порционные кусочки. Картофель помойте, нарежьте дольками и залейте холодной водой на 30 минут — это поможет избавиться от лишнего крахмала. Разогрейте духовку до 200°C.
Prepare the fish batter: in a bowl, mix flour, spices to taste and beer. Separate the yolk from the white and immediately add the yolk to the batter. Whisk the white mixture into a fluffy foam and gently fold into the batter.
Приготовьте кляр для рыбы: в миске смешайте муку, специи по вкусу и пиво. Отделите желток от белка и сразу добавьте желток в кляр. Белое взбейте в пышную пену и аккуратно введите в кляр.
Dry the potatoes with a paper towel, place in a bowl, add salt, pepper, oil and mix thoroughly.
Картофель просушите бумажным полотенцем, выложите в миску, добавьте к нему соль, перец, масло и тщательно перемешайте.
Dip each piece of fish in batter and place on a baking sheet lined with parchment. Place potatoes nearby. Bake the dish for 20 minutes at 200°C.
Каждый кусочек рыбы обмакните в кляр и выложите на противень, застеленный пергаментом. Рядом выложите картофель. Запекайте блюдо 20 минут при 200°C.