Wash the vegetables and dry with a paper towel. Peel the onions, garlic and carrots. Cut off the ends of the cucumbers. Preheat the oven to 100-120 ⁰C.
Овощи помойте и просушите бумажным полотенцем. Лук, чеснок и морковь очистите. У огурцов срежьте кончики. Разогрейте духовку до 100-120 ⁰С.
First, sterilize the jars and lids. Place the jars and lids in an oven preheated to 110 °C, without covering the jars with lids. 0.5 liter jars are sterilized for 10 minutes, and liter jars for 15 minutes. Record the time, and after they have warmed up, turn off the heat and leave the entire contents in the oven until they cool completely.
Сначала простерилизуйте банки и крышки. Банки и крышки поставьте в разогретую до 110 °С духовку, не накрывая банки крышками. Банки объемом 0,5 л стерилизуют 10 минут, а литровые — 15 минут. Засеките время, а после того, как они прогреются, выключите нагрев и оставьте все содержимое в духовке до полного остывания.
Chop the cherry tomatoes in half, cut the onion into half rings, cut the cucumbers into slices, and the bell peppers and carrots into strips.
Черри порубите пополам, лук нарежьте полукольцами, огурцы нарежьте пластинками, а болгарский перец и морковь — соломкой.
Prepare the brine: pour water into a saucepan, add salt and bring to a boil. Add salt, bay leaf, allspice and vinegar to the water. Cook for 5 minutes.
Приготовьте рассол: в кастрюлю налейте воды, посолите и доведите до кипения. Добавьте в воду соль, лаврушку, душистый перец и уксус. Поварите 5 минут.
Place the salad in jars and fill with the solution. Roll up the jars and immediately after rolling, turn the jar over with the lid down and wrap it in warm material. Let the workpiece cool slowly, and then put it in a dark place.
Выложите салат в банки, залейте раствором. Закатайте банки и сразу после закатки переверните банку крышкой вниз и укутайте теплым материалом. Дайте заготовке медленно остыть, а после уберите в темное место.
Serve the salad as a side dish for main courses or on sandwiches.
Подавайте салат как гарнир к основным блюдам, кладите на бутерброды.