Preheat oven to 220°C. Chop the garlic and rosemary leaves. Remove the butter from the refrigerator 30 minutes before cooking the chicken.
Разогрейте духовку до 220°C. Чеснок и листочки розмарина измельчите. Сливочное масло достаньте из холодильника за 30 минут до приготовления курицы.
Mix the oil with garlic, rosemary, salt and pepper. Rub the chicken carcass with aromatic oil. Place two lemon slices, 2-3 onion quarters and 2 rosemary sprigs inside the chicken.
Смешайте масло с чесноком, розмарином, солью и перцем. Натрите тушку курицы ароматным маслом. Поместите внутрь курицы дольки двух лимонов, 2-3 четвертинки лука и 2 веточки розмарина.
Tie the chicken legs with kitchen twine. Place the chicken in a parchment-lined pan and arrange around halved 1 lemon, quartered onion, cloves of garlic and 2 sprigs of rosemary. Pour in the wine. Bake the chicken for 30 minutes at 220°C Turn the chicken over, pour over the resulting juices and place it in the oven for another 20 minutes. Bake until done.
Ножки курицы свяжите кулинарной бечевкой. Выложите курицу в форму, застеленную пергаментом, разложите вокруг половинки 1 лимона, четвертинки лука, зубчики чеснока и 2 веточки розмарина. Влейте вино. Выпекайте курицу 30 минут при 220°C Переверните курицу, полейте образовавшимся соком и отправьте ее в духовку еще на 20 минут. Запекайте до готовности.