Wash the vegetables and dry with a paper towel. Peel the onions, garlic and carrots. Remove the stem and seeds from the bell pepper. Preheat the oven to 100-120 ⁰C.
Овощи помойте и просушите бумажным полотенцем. Лук, чеснок и морковь очистите. У болгарского перца удалите плодоножку и семяна. Разогрейте духовку до 100-120 ⁰С.
First, sterilize the jars and lids. Place the jars and lids in an oven preheated to 110 °C, without covering the jars with lids. 0.5 liter jars are sterilized for 10 minutes, and liter jars for 15 minutes. Record the time, and after they have warmed up, turn off the heat and leave the entire contents in the oven until they cool completely.
Сначала простерилизуйте банки и крышки. Банки и крышки поставьте в разогретую до 110 °С духовку, не накрывая банки крышками. Банки объемом 0,5 л стерилизуют 10 минут, а литровые — 15 минут. Засеките время, а после того, как они прогреются, выключите нагрев и оставьте все содержимое в духовке до полного остывания.
Cut the bell pepper into strips. Cut the carrots and onions into half rings, and chop the garlic into small cubes.
Болгарский перец нарежьте соломкой. Морковь и лук нарежьте полукольцами, а чеснок порубите мелким кубиком.
Heat a saucepan with vegetable oil. Fry the onion for 5 minutes. Add 100 ml of water and the remaining vegetables with spices.
Сотейник разогрейте с растительным маслом. Обжарьте лук в течение 5 минут. Добавьте 100 мл воды и остальные овощи со специями.
Simmer the vegetables until tender, about 25 minutes.
Тушите овощи до готовности около 25 минут.
Puree the vegetables in a blender until pureed. Then pour in the vinegar and stir. Place lecho in jars. Roll up the jars and immediately after rolling, turn the jar over with the lid down and wrap it in warm material. Let the workpiece cool slowly, and then put it in a dark place.
Овощи пробейте блендером до состояния пюре. Затем влейте уксус и перемешайте. В банки выложите лечо. Закатайте банки и сразу после закатки переверните банку крышкой вниз и укутайте теплым материалом. Дайте заготовке медленно остыть, а после уберите в темное место.
Serve lecho as a side dish for main dishes, spread on toasted pieces of baguette or add to pasta.
Подавайте лечо как гарнир к основным блюдам, намазывайте на подсушенные кусочки багета или добавляйте в пасту.