Wash the orange and prepare the spices. Set the oven to preheat to 190°C. Prepare the salmon steaks by removing the scales, if necessary, and rinsing and drying them with paper towels. It is best to take chilled fish. If you use frozen, then first defrost it in the refrigerator for 5-6 hours. Please note that the recipe is for two salmon steaks, 180 grams each.
Помойте апельсин и подготовьте специи. Поставьте духовку разогреваться до 190°С. Подготовьте стейки лосося: удалите с них чешую, если это необходимо, ополосните и просушите их с помощью бумажных полотенец. Лучше всего брать охлажденную рыбу. Если вы используете замороженную, то предварительно разморозьте ее в холодильнике в течение 5-6 часов. Обратите внимание, что рецепт рассчитан на два стейка лосося по 180 граммов каждый.
Line the bottom of a baking dish with foil, shiny side up. Cut the orange into slices 3-4 mm thick. Place the slices on the bottom of the pan.
Застелите дно формы для запекания фольгой блестящей стороной вверх. Порежьте апельсин на ломтики толщиной 3-4 мм. Выложите ломтики на дно формы.
Season the prepared salmon steaks with salt and pepper. Place them in the mold over the oranges.
Подготовленные стеки лосося посолите и поперчите. Выложите их в форму на апельсины.
Place sprigs of fresh thyme and rosemary on the fish. These herbs are quite aromatic, so a couple of sprigs of thyme and a sprig of rosemary are enough for each steak.
Положите на рыбу веточки свежего тимьяна и розмарина. Эти травы достаточно ароматные поэтому на каждый стейк хватит по паре веточек тимьяна и по веточке розмарина.
Send the fish to bake in the oven for 10-15 minutes at 190°C. Serve the finished fish, garnished with lemon slices and cherry tomatoes.
Отправьте рыбу запекаться в духовку на 10-15 мин при температуре 190°С. Готовую рыбу подайте, украсив ломтиками лимона и помидорами черри.