Chop the garlic finely. Place the water for boiling potatoes on the stove, add salt and bring to a boil. Wash the potatoes, dry with a paper towel and cut into large slices. Preheat the oven to 200°C.
Чеснок порубите мелко. Поставьте воду для варки картофеля на плиту, посолите и доведите до кипения. Картофель помойте, просушите бумажным полотенцем и нарежьте крупными дольками. Духовку разогрейте до 200°C.
Add salt and soda to boiling water, add potatoes. Cook it for 15-20 minutes until done. Drain the water from the finished potatoes.
В кипящую воду добавьте соль и соду, выложите картофель. Варите его 15-20 минут до готовности. С готового картофеля слейте воду.
Heat a frying pan with vegetable oil. Sauté the garlic and rosemary for 2 minutes until fragrant. Then remove the garlic and rosemary from the pan.
Разогрейте сковороду с растительным маслом. Обжарьте чеснок и розмарин 2 минуты до появления аромата. Затем удалите чеснок и розмарин из сковороды.
Mix boiled potatoes with the resulting aromatic oil, salt and pepper to taste. Place the potatoes in a mold and bake in the oven for 10-12 minutes at 200°C until golden brown. The finished potatoes can be sprinkled with rosemary and garlic, which are left over from preparing the butter.
Смешайте отварной картофель с получившимся ароматным маслом, посолите и поперчите по вкусу. Выложите картофель в форму и запекайте в духовке 10-12 минут при 200°C до золотистой корочки. Готовый картофель можно посыпать розмарином и чесноком, которые остались от приготовления масла.