Wash vegetables and mushrooms and dry with a paper towel. Peel the onions and carrots. Remove the stem and seeds from the bell pepper. Pour water into a saucepan, add salt and bring to a boil.
Овощи и грибы помойте и просушите бумажным полотенцем. Лук и морковь очистите. Из болгарского перца удалите плодоножку и семяна. В кастрюлю налейте воды, посолите и доведите до кипения.
Place the soba in boiling water and boil it according to the instructions on the package. Cut vegetables and mushrooms into strips of equal thickness. Chop the garlic finely or into slices.
В кипящую воду выложите собу и отварите ее, согласно инструкции на упаковке. Овощи и грибы нарежьте соломкой одинаковой толщины. Чеснок порубите мелко или на пластинки.
Heat a wok or regular frying pan with high sides with vegetable oil. Fry the vegetables and mushrooms for 7 minutes until al dente, so they are cooked but still slightly firm.
Разогрейте вок или обычную сковороду с высокими бортиками с растительным маслом. Обжарьте овощи и грибы 7 минут до состояния альденте, чтобы они приготовились, но при этом остались чуть твердыми.
Add garlic, soy sauce, pepper and salt to the vegetables to taste. Stir.
Добавьте к овощам чеснок, соевый соус, перец и соль по вкусу. Перемешайте.
Drain the cooked soba and add the noodles to the vegetables. Stir again. Taste it. The noodles are ready, serve, garnished with white sesame seeds.
С готовой собы слейте воду и добавьте лапшу к овощам. Перемешайте еще раз. Попробуйте на вкус. Лапша готова, подавайте на стол, украсив белым кунжутом.
Serve soba in Japanese tradition: with a bowl of soy sauce and bamboo chopsticks instead of a fork and knife.
Подайте собу в японских традициях: с креманкой соевого соуса и бамбуковыми палочками вместо вилки и ножа.