Recipes / Lightly salted salmon with orange Малосольная семга с апельсином
Salmon contains a large amount of phosphorus, iodine, calcium, potassium, sodium, magnesium, zinc, fluorine, and also omega 3 acid. And a complex of vitamins: A, B, D, C, PP, H. Without subjecting the fish to heat treatment, you retain all its beneficial properties. Therefore, this dish is as healthy as possible.
В семге содержится значительное количество фосфора, йода, кальция, калия, натрия, магния, цинка и фтора, а также кислоты омега-3. Обнаруживаются витамины A, B, D, C, PP и H. При отсутствии термической обработки рыбы сохраняются все ее полезные свойства, поэтому это блюдо является максимально полезным.
Steps / Шаги:
Prepare your ingredients. Clean the fish from scales, remove the backbone and small bones. Rinse thoroughly. Wash the orange.
Подготовьте ингредиенты. Очистите рыбу от чешуи, удалите хребет и мелкие косточки. Хорошенько промойте. Апельсин помойте.
Combine salt and sugar and grate the fish, first from the scale side.
Соедините соль с сахаром и натрите рыбу, сначала со стороны чешуи.
Next, turn the fish over and rub on the other side. Sprinkle with black pepper.
Далее переверните рыбу и натрите с другой стороны. Присыпьте черным перцем.
Sprinkle the fish thoroughly with orange juice and add sprigs of fresh dill.
Хорошенько сбрызните рыбу апельсиновым соком и положите веточки свежего укропа.
Cover with cling film and let soak in the juice in a warm place for about 20 minutes. Then put it in the refrigerator for a day. After a day, take the fish out again, thoroughly wipe it with the secreted juice and put it in the cold again for another day.
Накройте пищевой пленкой и дайте напитаться соком в тепле минут 20. Затем, уберите в холодильник на сутки. Спустя сутки достаньте рыбку еще раз ее хорошенько оботрите выделенным соком и опять уберите в холод еще на сутки.
Remove the cling film. And the fish is ready to use.
Снимите пищевую пленку. И рыбка готова к использованию.
Cut the fish into pieces and garnish with fresh vegetables.
Порежьте рыбу на кусочки и украсьте свежими овощами.