Rinse the fish well. Clean the chum salmon from scales and all excess, separate the chum salmon fillet from the bones.
Хорошо промойте рыбу. Очистите кету от чешуи и всего лишнего, отделите филе кеты от костей.
Take a large fish pickling dish and place the chum salmon in it. Sprinkle salt and sugar on one side, add black pepper and coriander.
Возьмите большую форму для засолки рыбы и положите в нее кету. Посыпьте соль и сахар с одной стороны, добавьте черный перец и кориандр.
Turn the chum salmon over to the other side. Sprinkle with salt and sugar again, add coriander and black pepper. Then pour a small amount of vegetable oil over the chum salmon. Thanks to this, the spices will disperse evenly throughout the chum salmon.
Переверните кету на другую сторону. Снова посыпьте солью и сахаром, добавьте кориандр и черный перец. Затем полейте кету небольшим количеством растительного масла. Благодаря этому, специи разойдутся по кете равномерно.
Cover the dish with chum salmon with cling film and put it in the refrigerator for 2 days.
Накройте посуду с кетой пищевой пленкой и уберите в холодильник на 2 суток.
After 2 days, remove the chum salmon from the refrigerator and remove the cling film from the dishes. Remove excess salt and spices. Ready!
Спустя 2 суток достаньте кету из холодильника и снимите пищевую пленку с посуды. Удалите остатки лишней соли и специй. Готово!
Cut the chum salmon into pieces of equal thickness and place beautifully on a plate for serving. Decorate your plate with fresh herbs and sandwiches with red caviar! Bon appetit!
Нарежьте кету кусочками одинаковой толщины и красиво выложите на тарелку для подачи на стол. Украсьте тарелку свежей зеленью и бутербродами с красной икрой! Приятного аппетита!