Remove the eggs from the refrigerator in advance and leave them on the counter to warm to room temperature. Sift the flour.
Заранее достаньте яйца из холодильника и оставьте на столе, чтобы они согрелись до комнатной температуры. Просейте муку.
Separate the yolks from the whites. Beat the yolks with ½ cup sugar. Beat the whites with a pinch of salt until soft peaks form, add sugar and beat again. Combine the yolks with the whites and mix gently so that the whites do not settle.
Отделите желтки от белков. Взбейте желтки с ½ стакана сахара. Белки же взбейте со щепоткой соли до мягких пиков, добавьте сахар и снова взбейте. Соедините желтки с белками и аккуратно перемешайте так, чтобы белки не осели.
Add flour sifted through a sieve into the resulting egg mass in small portions, stirring constantly, and bring until smooth.
В получившуюся яичную массу маленькими порциями добавляйте просеянную через сито муку, постоянно помешивая, и доведите до однородности.
Preheat the oven to 180℃. Line a baking tray with baking paper and pour the biscuit dough onto it, place the tray in the oven and bake for 20 minutes.
Разогрейте духовку до 180℃. Застелите противень пекарской бумагой и вылейте на него тесто для бисквита, поставьте противень в духовку и выпекайте 20 минут.
For the filling, mix jam, such as apricot, with sour cream and beat until smooth. Remove the finished biscuit from the oven and quickly, before it cools, spread the filling.
Для начинки смешайте варенье, например, абрикосовое, со сметаной и взбейте до однородности. Достаньте готовый бисквит из духовки и быстро, пока он не остыл, намажьте начинкой.
Helping yourself with parchment, roll the sponge cake into a roll, turn it seam side down and leave in the parchment until it cools, and then place it in the refrigerator for 2 hours so that the roll sets.
Помогая себе пергаментом, скрутите бисквит в рулет, переверните швом вниз и оставьте в пергаменте до остывания, а затем поместите в холодильник на 2 часа, чтобы рулет схватился.
The finished dessert can be poured with melted chocolate.
Готовый десерт можно полить растопленным шоколадом.